Uitnodiging Symposium op 9 december in de CT kerk te Den Haag

Intergenerationele overdracht van trauma ten gevolge van oorlogsgeweld en morele verwonding

Geachte belangstellende,

Wij nodigen u uit voor ons symposium op vrijdag 9 december 2022. Dit vindt plaats van 10.00 uur tot 16:30 uur in de Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154 te Den Haag.
De voertaal zal voornamelijk Engels zijn. De presentaties van de gastsprekers uit Nederland, Japan en Indonesië zullen ook in het Nederlands en Japans beschikbaar zijn.

De effecten van de twee oorlogen in het voormalige Nederlands-Indië zijn nog steeds voelbaar: de oorlog met Japan (1942-1945), gevolgd door de strijd voor de Indonesische onafhankelijkheid (1945-1949). Velen van ons zijn geraakt door dit gewelddadig verleden, dat niet alleen de eerst-getroffenen van die oorlogen betreft, maar ook doorwerkt naar de volgende generaties. Dit geldt voor zowel Nederlandse, Indonesische en Japanse oorlogsgetroffenen en nazaten.

Wat we zien is dat het verleden niet alleen op individueel, maar ook op collectief en interstatelijk niveau voor verdeeldheid zorgt. Dit motiveert Stichting Dialoog NJI om te blijven werken aan een toekomst van vrede en vrijheid op basis van (gedeelde) verhalen, samenwerking, begrip en verzoening door middel van tri/dialoog.

Onze jaarlijkse dialoog conferenties zijn gericht op oud en jong met een Nederlandse, Nederlands-Indische, Japanse of Indonesische achtergrond en streven ernaar om geschiedenis op een andere manier een stem te geven; niet veroordelend, maar door verslaggeving en dialoog waar de verhalen van de levens van mensen kunnen worden verteld en gehoord, niet alleen van de mensen van de eerste generatie, maar ook van hun nazaten die vaak te leven hebben met de trauma’s van hun ouders en grootouders.

Dit symposium is de laatste activiteit in ons driejarig project dat als doel heeft meer wederzijds begrip en erkenning te bewerkstelligen rondom trauma door oorlogservaringen vanuit een Nederlands, een Japans en een Indonesisch perspectief.

Meer informatie over het programma vindt u HIER.

De deelnamekosten bedragen € 20,00 per persoon, incl. een aantal Indische snacks en borrel achteraf.
Jongeren tot 25 jaar betalen € 10,00.
Wij verzoeken u uw deelnamekosten vóór 5 december a.s. over te maken op rekening
NL73 SNSB 0927 6534 94 t.n.v. Stichting Dialoog NJI o.v.v. “Symposium 9 december 2022”.

U kunt het symposium ook thuis via een live streaming volgen. Aan Nederlandse deelnemers vragen wij hiervoor een bijdrage van € 7,50. U kunt dit bedrag overmaken op het boven vermelde rekeningnummer, o.v.v. “streaming Symposium 9 december 2022”.

Wij doen een beroep op u om deze informatie in uw persoonlijke netwerken te delen en hopen via u ook de jongere generatie uit uw eigen omgeving te mogen begroeten op dit symposium. Zodat zij kennis kunnen nemen van ons gedeelde verleden.

Tot slot: u bent zeer welkom als donateur van onze stichting. U kunt uw bijdrage storten op de eerder vermelde rekening t.n.v. Stichting Dialoog NJI onder vermelding van “donatie”.

Vragen kunt u stellen aan:

Wij hopen u op 9 december a.s. te mogen begroeten.

NB: Vanwege de live streaming zal het symposium exact om 10 uur beginnen. Wij verzoeken de deelnemers daarom op tijd aanwezig te zijn!

Met vriendelijke groet,

Janneke Roos,
Voorzitter Stichting Dialoog NJI


Routebeschrijving: http://www.ctkerk.nl/uploads/klant219//Routebeschrijving%20CTK%20v2.pdf


Het symposium is mede mogelijk gemaakt door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.