Op 30 juli 2019 stierf de heer Toyoichi Ihara op 83-jarige leeftijd. Hij was de drijvende kracht achter de oprichting van het Fukuoka-2-monument op Koyagi in de baai van Nagasaki. Dit monument herdenkt alle Fukuoka-2 krijgsgevangenen waarvan een aantal omkwam tijdens Tweede Wereldoorlog. Het monument respecteert alle krijgsgevangenen en is van groot belang voor iedereen die tijdens en na de oorlog heeft geleden. Vorige maand hebben we ons lesboekje in het Japans uitgegeven. Het lesboekje vertelt het verhaal van een Fukuoka-2 POW, over oorlogsslachtoffers en over verzoening. De heer Ihara toonde grote belangstelling voor het boekje en deed een grote inspanning om het boekje door het educatieve bestuur in Nagasaki te laten accepteren en onder Nagasaki-scholen te verspreiden. Hij zorgde ook voor een persconferentie en een nieuwsbericht over NHK-Nagasaki in het boekje. We zijn allemaal erg dankbaar voor zijn inspanningen en herinneren hem als een nobele en zeer vriendelijke man met passie en een duidelijke boodschap voor vrede en verzoening. We zullen hem heel erg missen, maar niet vergeten! Moge hij in vrede rusten! Hij is de persoon die dit echt verdient!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.