Uitnodiging

De effecten van twee oorlogen in het voormalige Nederlands Indië zijn nog steeds voelbaar. Eerst was er een oorlog met Japan daarna gevolgd door een oorlog voor de Indonesische onafhankelijkheid. Ondanks dat velen van ons zijn geraakt door het verleden willen we werken aan een toekomst van vrede op basis van samenwerking, begrip en verzoening. Daarom organiseren wij Dialoogconferenties voor Nederlanders, Japanners en Indonesiërs; voor oud en jong die verder willen gaan dan verwerken en herdenken. Het is werken aan vrede door eigen verhalen en ontmoetingen.

Voor de 20ste conferentie hebben we gekozen voor een thema dat gericht is op de geschiedenis, rol en positie van Indonesische vrouwen in Nederlands-Indië gedurende de bezettingsjaren en de periodes ervoor en erna. Een aantal sprekers zal vanuit het Indonesisch perspectief ingaan op deze geschiedenis. Na de lunch kunt u in gespreksgroepen de voor u relevante of interessante aspecten in kleine kring bespreken.

Om de gespreksgroepen optimaal te laten functioneren bereiden de gespreksleiders zich extra goed voor door vooraf gezamenlijk een gesprekstraining te ondergaan onder leiding van ervaren professionals.

Wij nodigen u van harte uit voor deze conferentie met als titel:

‘Verhalen van vrouwen vanuit een Indonesisch perspectief’

De conferentie vindt plaats op 9 september 2017 van 10:00 (inloop vanaf 09:30) tot 16:00 (samenzijn tot 17:00) uur in de Wilhelminakerk te Bussum, Wilhelminaplantsoen 12, 1404 JB Bussum. De kosten bedragen €10,00 p.p. inclusief koffie, drankjes en Indische lunch. Voor deelname dient u zich in te schrijven (bijlage 2). Uw aanmelding is pas geaccepteerd zodra de kosten door u zijn overgemaakt op onze bankrekening. Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot 90 personen om een vruchtbare discussie mogelijk te maken. Uw aanmelding voor de conferentie dient uiterlijk 25 augustus ontvangen te zijn. U kunt daarbij gebruik maken van het aanmeldingsformulier in bijlage 2.

Het programma van de conferentie vindt u in bijlage 1.

Wij hopen u te mogen begroeten op 9 september!

Met vriendelijke groet, Yukari Tangena-Suzuki (voorzitter Stichting Dialoog NJI)

Download hier de Uitnodiging 20ste Dialoog Conferentie 2017 inclusief programma en aanmeldingsformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.